Starten
Sporten kom igång i mitten av sjuttiotalet. Pionjärerna var fallskärmshoppare som provade att starta med styrbara fallskärmar från en bergssluttning, på franska skidorten Chamonix, istället för att hoppa från ett flygplan. Snart började man utveckla speciella flygskärmar som enbart var avsedda för att startas från marken, inte genom hopp från flygplan eller utför stupkanter.
Flygskärmarna gjordes med större vingspann, i tunnare profil och helt tät duk. Sedan dess har fallskärmar och flygskärmar gått helt skilda vägar vad gäller design och prestanda.

Skärmflygning idag
Skärmar av idag har ofta vingspann på 10–15 meter och en vingarea på 25–35 kvadratmeter (beroende bl a på pilotens vikt). Flygskärmarna har i allmänhet ett glidtal på uppemot 1:15 – de glider med andra ord femton meter framåt för varje meter de sjunker. Skärmar kan flyga i 20-80 km/h i planflykt. Skärmens hastighet kan ökas väsentligt genom att svänga kraftigt. De är mycket manövreringsbara och kan svänga snävt med stor precision. Det gör att man har stor frihet vid start och landning jämfört med andra flygfarkoster.
Flygskärmarnas prestanda gör det möjligt att flyga längre distanser och stanna i luften i åtskilliga timmar utan att mellanlanda.
Världsrekorden i distansflygning är nästan 60 mil fågelvägen. Den största höjdvinst som gjorts är ca 6 500 m.

Hur vi startade
Sky Adventures startades 1990 av Pierre Rosén och lärde sig själv skärmflyga 1987 och är därmed pionjären inom sporten i Sverige med 41 på sin licensbricka. Vi har sedan starten utbildat mängder med piloter. Företaget har utvecklats till att  idag vara marknads ledande. Firmans huvudman, Pierre Rosén, insåg i ett tidigt skede att Paramotor skulle komma att bli en succé i vårt platta land. Naturligtvis är Sky Adventures en stor bidragande faktor till sportens framgång (paramotor) liksom Speedflying. Skyadventures är pionjärer på många områden i sporten och vår kunskap är gedigen. Tandemflyg är en väl genomarbetad produkt från Skyadventures som många valt att kopiera. Det ser vi som ett gott betyg.

Vi har sedan starten introducerat ett flertal stora varumärken. Vi har idag förmånen att samarbeta med marknads ledande fabrikat för att säkerställa kvalitén.
Skyadventures är Distributör [GIN Scandinavia] för GIN gliders och har Återförsäljare i hela Skandinavien bla. I vårt utbud finner välrenommerade fabrikat som tex.  NOVA, Aircross, NEO, Woody Valley, Supair. På paramotorsidan har vi förmånen att jobbamed världens lättaste motorer från Air Conception.
Vi har ett brett utbud  och har förmånen att sälja märken som vi själva valt att flyga med !
Våra piloter provflyger och testar alla utrustningar innan vi erbjuder dem till våra kunder.

I vår E – store kan du handla enkelt och säkert dygnet runt – så klart!

Kåseberga – Österlen
Sveriges mecka för Hangfreaks. Här hittar du vårt huvudkontor och fina butik i direkt anslutning till flygningen som är öppen året runt. I Kåseberga bedrivs samtliga våra utbildningsalternativ. Kåseberga har genom åren vuxit och blivit ett av Skandinaviens mest åtråvärda plats för skärmflygning som årligen besöks av piloter från hela Europa. Våra tandemflyg är sedan länge ett populärt inslag på Österlen. Vi har utomordentliga område för Paramotor och en underbar natur.

Norrland
Skyadventures utbildar piloter i norra Sverige och har kontinuerligt kurser i Piteå och Karesuando. Här har vi många nära vänner.

Vi bryr oss om dig
Flyg din skärm på ett säkert och lagligt sätt och alltid efter din egen förmåga. Använd alltid hjälm, ordentliga glasögon och skyddsutrustning. Insistera på att dina flygkompisar följer ditt exempel. Flyg aldrig påverkad av alkohol eller andra rusningsmedel. Lär känna din utrustning. Läs hela manualen noga.

Ni är i trygga händer
Vi är inga duvungar!