FLYG TANDEM MED OSS!

Alla har vi väl någon gång drömt om att kunna flyga. Nu kan din dröm bli sånär som på verklighet! Genom att flyga skärmflygning i Skåne får du känslan av att sväva fritt i det blå samtidigt som du ser Skåneslätten breda ut sig under dig. Turen utgår från Hammars backar som ligger med sina ståtliga kullar nära Kåseberga på det vackra Österlen. Hammars backar är den perfekta platsen för skärmflygning i Skåne eftersom backarna slutar abrupt i ett stup som leder ner till Östersjön. Vad är det som är så bra med ett stup, undrar du! Jo, under sommarmånaderna blåser stabila sommarvindar in mot land och pressas uppåt när de möter klippväggarna. Och det är där som magin händer.

När du flyger skärmflygning i Skåne flyger du tillsammans med Sveriges mest erfarna och skickliga tandempiloter. Ni sitter två och två i skärmarna, du och din pilot, och du kan under hela flygningen prata med din pilot. Ni glider genom luften på mellan 2 och 100 m och får en underbar utsikt över havet, naturen, Skånelängorna och de många korna. Och har ni riktig tur kanske ni får sällskap av en nyfiken glada. Känner du dig extra våghalsig kan du be piloten göra några branta, snabba svängar och känna g-krafterna. Eller varför inte prova styra själv! Tandemflygning i Skånes vackra natur är en oslagbar upplevelse.

Ta på dig oömma kläder och rejäla skor. Eftersom upplevelsen är väderbaserad kan den ställas in med kort varsel. Minimum vikt för skärmflygning är 40 kg, maxvikt 110 kg. Personer under 18 år måste ha föräldrars tillstånd. Försäkring ingår. Personer med nack- och ryggproblem samt gravida kan inte delta i aktiviteten. Alkohol och droger är strängeligen förbjudet i samband med aktiviteten och påverkade personer kommer att avvisas från området.

GILTIGA PRESENTKORT I KÅSEBERGA TANDEMFLYG

  • Sky Adventures
  • SmartBox
  • Upplevelsepresent
  • Upplevelsepresenten
  • Presentkortstorget
  • Greatdays

VI KONTAKTAR ER PÅ DEN BOKADE FLYGDAGEN

Senast klockan 10.00 på förmiddagen kontaktar vi ER via SMS på det mobilnummer ni angivit vid er bokning. Åk inte innan kontakten är upprättad.

FÅR NI INGEN KONTAKT SOM UTLOVAT FÖR TANDEMFLYG?

Troligen har ni uppgett ett felaktigt mobilnummer vid er registrering. Ring kontoret 0411 – 52 74 78 [Öppet 9-14 vardagar].
Är ni bokad på annan tid än öppettiderna ber vi er kontrollera de uppgifter ni lämnat vid bokningen så att vi snarast kan nå er. Observera att i Kåseberga är den mobila täckningen tyvärr mycket begränsad oavsett operatör.
Vi uppmanar Er att läsa igenom våra VILLKOR på hemsidan så inget är oklart för Er samt att ni tar med Ert presentkort till flygningen!

HITTA TILL FLYGPLATSEN FÖR TANDEMFLYG i KÅSEBERGA

När vi kontaktar er informerar vi om väderutsikter för dagen och samlingsplats.
När Ni får besked om att Ni ska komma till bokad tid för att flyga, åk till butiken i Kåseberga.
Utanför butiken finns vår ”Tandemkarta” placerad på muren. Kartan visar vart ni ska åka i området för Er flygning. Samtliga startplatser är inom 5 minuters väg från Tandemkartan.
Du träffar piloten på en avtalad mötesplats som är väl markerad mad flagga och skylt. Startplatsen i Kåseberga väljs utifrån de uppgifter meteorologerna givit oss om dagens vindförhållanden.
Obs! Glöm inte Ert presentkort, som är ett måste för att vi ska flyga er!

VILL NI HA KOLL PÅ VINDEN

Vindmätaren visar den aktuella vindstyrkan och vindriktningen på Hammars Backar.

KLÄDSEL

För dig som ska vara med på aktiviteten är det bra att du tar med oöm och vindtät klädsel samt stabila kängor för fötterna.

FLYGSÄSONG

Vi flyger april-september. Sommartid flyger vi 12-18 och vintertid 12-16. Vill man se vilka dagar vi flyger titta in här