VI LÄR DIG SKÄRMFLYGA!
MED ELLER UTAN MOTOR…

Har du alltid drömt om att flyga fritt som fågeln? Då är skärmflygning en sport för dig – att flyga har aldrig varit enklare. Hos oss får du all den kunskap som krävs för att flyga på ett säkert och kul sätt.

Sky Adventures har bedrivit utbildning sedan 1990 och har erfarna instruktörer med gedigen bakgrund inom sporten. Platsen vi valt är Österlen och Kåseberga av naturliga skäl då det är Sveriges mesta flygområde – vädersäkert och vackert.  Välkommen!

Kåseberga, Österlen
Sveriges största skärmflygcenter och hangmecka. Här träffar du piloter från hela Sverige och från resten av världen. Här ligger vårt huvudkontor och utbildningscenter. Det finns flera bra boendealternativ nära våra lokaler. Här flyger vi på hang och skolar paramotor.

Piteå & Karesuando, Norrbotten
Norra Sveriges paramotorcentrum. Väletablerade kompletta anläggningar med bra boende i anslutning till våra lokaler.

Brett kursutbud
Våra olika kursalternativ kan genomföras som intensivkurs eller helgförlagd kurs. Vi har också ett rullande utbildningsschema vilket innebär att du kan komma till oss när du har möjlighet.

Auktoriserade Instruktörer
Sky Adventures är en auktoriserad skärmflygskola sedan 1990 och är pionjärer. Vi utbildar enligt Svenska Skärmflygförbundets (SSFF) direktiv. Alla våra instruktörer är utbildade enligt förbundets strikta regler.

Sky Adventures har ett högt säkerhetstänkande under alla kurser och aktiviteter.
– Säker och modern utrustning som uppfyller SSFF:s och våra högt ställda krav.
– Utbildningsplatserna är valda med stor omsorg med tanke på väder och praktiska förutsättningar.
– All utbildning i samband med praktiska flygövningar sker med radioförbindelse.
– Grundlig genomgång före och efter praktiska flygövningar.
– Vi flyger endast under säkra väderleksförhållanden.

Detta ingår i en Studentkurs
– Startträning på plan mark och balansering av skärmen
– Flygning i liten backe, Backglidning, ca 30 m fallhöjd
– Teoriundervisning inkl skriftligt prov
– Lån av all utrustning (skärm, sele, nödskärm, hjälm)
– Examinering till färdig licens Student.
– Minst 2 instruktörer i varje kurs.
– Vädergaranti. Blir du inte klar med kursen på kursveckan har du möjlighet att komma tillbaka och göra färdigt kursen vid ett senare tillfälle. Gäller i 6 månader från kursens slut.
– Bra boende finns att hyra.
– Vi garanterar dig toppmodern utrustning under kursen. Oftast är skärmarna och selarna som används under kursen årets modell
– Som elev på Skyadventures har du rabatt vid köp av utrustning. Gäller både ny och beg utrustning.

Erfarenhet
Vi har ett utbildningssystem är mycket effektivt. Vi har 25 års erfarenhet av utbildning på Österlen och vi har lärt oss att hantera väder och vind på ett bra sätt.
I början lär du dig snabbt, och det är vanligt med en snabb utvecklingskurva. Efter utbildningen underhåller dina kunskaper på egen hand.
Skyadventures har vidareutbildningar till alla licensgrader och extra behörigheter. Detta arrangeras regelbundet på Österlen eller på våra resor.

Utbildningen följer ett kursprogram som Svenska Skärmflygförbundet [SSFF] fastställt. Ett visst antal moment och manövrar skall göras under kursen.
Blir du godkänd på alla moment inkl teoriprovet, får du ut din licens vid kursens slut.

Vi tummar aldrig på säkerheten!