Midnight Sun är ett skärmflyg äventyr i Europas sista vildmark!

Följ med till Lappland när det badar i ljus 24 timmar om dygnet och flyg termik mitt i natten.
Lappland är Europas sista vildmark. Lappland har över 2000 berg att besöka och vi tänker flyga från välkända område som exotiska: Kebnekajse, Laktatjåkka, Nikkaluokta, Nuolja och Efjorden i Narvik.
Norrland är stort och täcker halva Sverige.

Följ med till Lappland när det badar i ljus 24 timmar om dygnet och flyg termik mitt i natten.
Pierre på Skyadventures  som har Samiskt blod och en stor del av sitt hjärta här och vill visa vilket vacker landskap vi har i norra Sverige och vilka fantastiska område vi har att flyga i.

Flygningen är inte avancerad och passar alla som är Minst Student med Bergsbehörighet.
Vi möts på flygplatsen i Kiruna

”Keb”
Det stora äventyret att flyga i Kebnekajse massivet. Är det väder blir det en topptur med helikopter om man önskar. Vi har många möjligheter här och vår lokala guide kanske väljer att starta från ett annat fjäll för att sen försöka flyga över toppen. Här är fallhöjden rejäl och även ett nerflyg är något utöver det vanliga. Höjden är 2117m.
Tanken är att vi ska flyga helikopter hit. Allt beroende på väder
Starten sker på snö. Flygningen här erbjuder fantastisk termik med en utsikt som slår allt ni tidigare sett. Här är Sveriges vackra Lappland med vildmark på riktigt med vackra blåa sjöar. Landning sker vid nedanför fjället och helikopter tillbaka till Nikkaluokta.

Nuolja
På fjället Nuolja vid Abisko som ligger 200km norr om Polcirkeln, tar vi en stolslift som tar oss till toppen. Liften är öppen Tis, Tors, Lör 22-01, eller går vi upp till Aurora kabinen topp där vi fikar. Nuolja är 1169m. Här startar man vid kabinbanan. Här kan vi flyga med Lapporten framför oss i en vild otämjd natur med solen högt på himmelen mitt i natten med utsikt över Torneträsk som är 72 km långt. Här är det Skandinaviens vackraste utsikt enligt många. Fallhöjd ca 450m.

Geargečorru
Granne med Björkliden ligger Riksgränsen så vi har många möjligheter.
Kanske ett flyg från Låktatjåkko med sina 1228 m. Här tar det 1 timma att gå upp, man ser den sägenomspunna Trollsjön med sitt klara vatten. Starten sker på fjället som heter Geargečorru. Här kan man hanga och flyga termik och flyga mot Trollsjön

Loussavaara
I Kiruna har vi en bra skidbacke som heter Loussavaara. Här kan man flyga mitt is tan. En urban känsla med Kebnekaise i horisonten.
fallhöjden här är 150m, men låt er inte luras av höjden. Bra termik vår och sommar.

Goginjunnje
Goginjunnje heter fjället med sina 1162 m vid Nikkaluokta. Promenaden hit upp tar 1-2 timmar. Här ser vi flera vackra område som sjön Láddjujávri och fjällen nära Kebnekaise som tex. Visttasvággi och Paittasjärvi

Norge och Efjorden
Här går vi till Stortinden med utsikt över fjordarna och bergen i nationalparken Stetinden

Inte flygbart
Är det inte möjligt att skärmflyga finns det många aktiviteter
– Vandring
– Fiske
– En tur i gruvan låångt under mark

Detta är en resa som kräver lättare skärmflygutrustningar, bra kläder, äventyrsblod och myggolja. Äventyret är stort och vi ändrar oss efter vädret.
Vi kan utlova en resa långt utöver det vanliga och naturupplevelser för livet.
Vi bor fint någon mil utanför Kiruna i vildmarken hos Lapland Sleddedog Adventure och huserar i ett eget hus med vedeldad bastu med dopp utanför dörren.

Pris och bokning
Pris: 9700kr
Ingår ej: Egen flygbiljett till Kiruna, Helikopterlyft, Övriga aktiviteter utöver skärmflyg
Resan är begränsad till 8 deltagare.
Datum: 27 Juli – 3 Augusti
Boka din resa

Föredrag
Guiden Lenka Žďánská håller ett föredrag i Kåseberga på Byakrogen 9 Juni om flygningen i Norra Sverige. Är du nyfiken missa inte tillfället.
Pris 350kr med middag. Bokas direkt hos den medföljande Instruktören: pierre@skyadventures.se. Antalet är begränsat till 30 personer på föredraget.