Skärmflygning är en väderberoende sport
Vår sport är väderberoende och vi kräver bra väder för att kunna flyga. På Österlen sker start och landning vid vackra Kåseberga. Vi flyger längs med kustlinjen bort mot Hammarsbackar och ofta slår vi följe med glador och tornfalkar. I luften berättar vi mycket mer för dig om flygningen och historiken kring Ales stenar. Våra passagerare brukar säga att det känns ”rofyllt” att flyga tandem. Vi landar där vi startar, vid fikakorgen. Aktiviteten tar ca. 30 minuter inklusive instruktioner. Flygtiderna kan variera beroende på väder. Våra mycket erfarna piloter gör allt för att ni ska få bästa tänkbara flyg! Skärmflyg är en väderberoende sport, det kan innebära att man kan komma att behöva att boka en tid med oss åter igen eller att en bokad tid kan komma att ändras beroende på väderleken för dagen. Våra snygga Presentkort passar alla tillfällen. Det du ger bort är något alldeles speciellt; i form ev en fin väl beskrivande och inspirerande broschyr som ni ger mottagaren på den oförglömliga upplevelsen. När du ger bort ett presentkort från Skyadventures har han eller hon fått en personlig annorlunda unik gåva. Välj ut en favorit bland av våra spännande flyg!

Vi gör klart för start
På startplatsen packar vi upp utrustningen. Skärmen ligger utlagd i gräset och när vi drar upp skärmen fylls den med luft. Nu är skärmen ovan för våra huvud och passageraren behöver hjälpa till att gå framåt. Nu tar vi ett par steg ut i luften och uppåtvindarna fångar oss när vi stiger upp i det blå. Skärmen storlek varierar mellan 33-45 kvm. Storlek av skärm väljs utifrån väder och startvikt.

Nu lyfter vi
När vi startar lyfter vi i behagligt tempo. De flesta brukar uppleva uppstigningen som om det var marken som lämnade oss. Vi flyger med en hastighet av ca 50 km/h. genom luften.
Vi stiger upp till vår flyghöjd som varierar beroende flygställe och vindförhållanden. I Kåseberga når vi höjder upp på emot 100 m när vi flyger på sk. ”kusthang”. Uppåtvindar bildas vid de branta kullarna mot havet vid Hammars backar när vinden tvingas stiga uppåt. Österlen är Sveriges populäraste flygområde och utsikten är fantastisk. Du ser människor som stannar upp och vinkar. Du har en underbar vidsträckt utsikt över vårt vackra landskap. Du ser blommande trädgårdar, vackra byggnader och allt som sker på marken. Se dig omkring och njut! Efter ca 15 minuters (tiden varierar beroende på väder och vind) flygning landar vi på startplatsen. Vi landar mycket mjukt!
När vi packat ihop utrustningen är det dags för den traditionsenliga *champagnen. Du får en *T-shirt , diplom och *möjlighet att filma med egne kamera som minne att visa släkt och vänner. * Ingår ej i presentkort Basic.

Du flyger säkert
Skärmflygning är det säkraste sättet att färdas i luften. När du flyger med Sky Adventures flyger du med auktoriserade piloter från SSFF (Svenska skärmflygförbundet) med många års gedigen erfarenhet bakom sig.
Kraven på våra piloter är mycket höga. Dessutom har vi på Sky Adventures alltid modern flygutrustning för tandemflyg och mycket erfarna piloter. Ni är i trygga händer.

Är det kallt där uppe?
Nej, inte alls.Vi flyger vanligen på relativt låg höjd där är temperaturen bara någon eller några grader lägre än på marken. Fartvinden kan kyla en smula. Speciellt under kallare årstider. Därför är det bra att bära vindtäta kläder, ett par tunna handskar samt ett par stabila skor eller ännu hellre, ett par stabila kängor.

Låt dina bekanta vinka av dig
Du får gärna ha med dig vänner på start- och landningsplatsen. Glöm inte kameran.

Flyg med dina vänner
Äventyret blir ännu roligare när man delar upplevelserna med vänner och bekanta! Varför inte fira din födelsedag med några vänner högt upp i luften? Eller ta en flygtur med företaget och affärsbekanta. Vi har flera tandemskärmar så flera ekipage kan vara i luften samtidigt.

Drop In Flyg
Under våra Tandemflygdagar tar vi i mån av tid även emot sk. Drop-In-gäster. Ta med en kompis! Betalning på plats med Swish eller kort.
Går inte att boka.

Bra att veta
Tandemflyget inklusive instruktioner tar ca 30 minuter. Kom gärna 15 min innan aktivitetens start. Har ni flera presentkort och ska flyga samma dag, bokar ni en tid för varje presentkort. Tandemflyg är en sk. prova på lektion och priserna inkluderar 6 % moms och ni är försäkrade.