Optimal frihet med Paramotor! 

Med en skärm och en motor på ryggen kan du flyga fritt var du än bor i landet. Det är enkelt, säkert och billigt. Skyadventures är pionjärerna i sporten och var de första att flyga paramotor.
Hos oss finns gedigen erfarenhet och produkter med kvalitet. Vi är inga duvungar.

Paramotor kurs (PM-1)
Har du redan Studentbehörighet eller mer?
Kontakta oss info@skyadventures.se så hjälper vi dig att komma igång!

Naturupplevelse
Att starta nära sitt hem en vacker sommarkväll med sin Paramotor är en känsla som är svår att beskriva. Helt klart optimal frihet.
Att stiga upp i det blå och flyga nära moln eller flyga lägre längs med vattendrag och ängar en svårslagen naturupplevelse. Det är det som är Paramotorflygning. En självständig frihet till ett överkomligt pris. Paramotor är den billigaste roligaste med självständiga flygsporten. Är ni några kompisar som flyger blir det ännu roligare!

Lätt att lära
Att flyga paramotor är relativt lätt att lära sig. Man startar/landar till fots (Trikar finns) var som helst med markägarens tillstånd. Det går att starta från vilken platt öppen yta som helst som är fritt från hinder. En optimal frihet att utöva i hela landet. Motorn är enkel att montera/demontera, före och efter flygning och transporteras i en bil.

Låg vikt
Paramotorn är den enklaste av alla motoriserade flygfarkoster som består av en liten lätt motor som driver en propeller. Motorn har en tank som rymmer 3-5 timmars flygning. På marken bärs motorn som en ryggsäck. I luften hänger vikten i skärmen. Dvs. piloten känner inte av någon vikt. Våra Paramotor väger 18-21 kg. (Vi har de lättaste och starkaste motorerna på marknaden)
Stighastigheten regleras med en handgas. Normal stighastighet är 1-4 m/s.
Skärmen som används för Paramotor har bra egenskaper för ändamålet och klarar totalvikten. Farten framåt varierar mellan 40-80 km/h. Du har även en nödskärm som är obligatorisk vid flygning, som är monterad i din sele.

Den optimala friheten
I luften kan ser landskapet som en karta under dig. Farten är precis lagom för att hinna se och uppleva allt ur ett fågelperspektiv.
De flesta motorer kan startas om i luften, då kan piloten anpassa flygningen till rådande luftförhållanden. Med motorn avstängd kan skärmen flygas som vilken flygskärm som helst.
Många Paramotorpiloter är vanliga skärmflygare som vill slippa åka långa sträckor för att flyga. Att flyga Paramotor är optimalt.

Sveriges första paramotorskola
Kurserna följer Svenska Skärmflygförbundets kursplaner och leder till en godkänd licens. Kurslängden för paramotor elever utan tidigare flygerfarenhet är 7-9 dagar (3-4 dagar för skärmflygpiloter med minst Studen behörighet) att bli klar med utbildningen.
Vi utbildar inom Paramotor från Påsk tom. Oktober.
Du kan börja din paramotorutbildning i samband med alla våra nybörjarkurs-starter.
Är ni 4–6 personer som gå kurs kommer vi gärna till er och utbildar
Inga läkarintyg behövs.

Kursinnehåll
Grundkursen innefattar starter i olika vindförhållanden, farthållning, kurshållning, svängar, inflygningar och landing och mycket markhantering. Instruktören att förevisa Paramotorn och lära dig hur du ska använda den, underhåll, bränsleblandning, start, gaskontrol, torque/thrusteffekter, säkerhet mm.
Efter markhantering och startträning med avstängd motor blir det äntligen dags för ditt första Paramotorflyg.
Du fördjupar dig i praktiska och teoretiska övningar, flyglära, meteorologi, bestämmelser för civil luftfart (luftrums regler mm) och navigering.
När du klarar kursens delmoment och du har skrivit ett enkelt teoriprov är det dags för dig att på egen hand ge dig ut och flyga.

Våra Instruktörer
Våra kurser leds av Pierre Rosén (Pionjär inom paramotor i Sverige), Lars Agnas samt Pelle Lindberg (Utbildning och Säkerhetsansvarig inom Svenska Skärmflygförbundet SSFF.)
Du är i trygga händer.